2 Reacties
 1. Andreas Eppink 4 weken geleden

  Hallo (Isidore?) Ik was erg onder de indruk van je artikel over hoog- laagfunctionerend en vandaag weer over je wijze videoreactie.
  Hoog- laagfunctionerend is als label en probleem, evenals zwak- en hoogbegaafd. Toch is zwakbegaafd autistisch wel veel problematischer dan (hoog)begaafd.
  Ik houd me ongeveer 2 jaar bezig met autisme en asperger; het is zo’n breed spectrum dat ik er moeilijk mee uit de voeten kan. Inmiddels ben ik zelf oud (73) maar heel jong van geest. In de loop van mijn leven heb ik dankzij zelftherapie alles goed kunnen oplossen. op een paar restjes na, zoals de potten, pannen, dichtslaande deuren, krijsende kinderen, allerlei geluiden, en vooral mensen die dingen zeggen die ze niet doen. Haha. Jouw idee van controle (en zelfcontrole) is volgens mij dé oplossing.
  Ik ben bezig daar een zelfhulpboekje over te schrijven, maar als extherapeut heb ik twijfels of dat iets gaat helpen.
  Ik ben erg geschrokken van sommige methoden om autisten en hun ouders te helpen. Er zit teveel overbodigs en teveel fantastie bij, helaas.
  Ik denk erover een soort bijscholingscursus te beginnen. Ik woon in zuid-Spanje en Marokko (en zie op jouw video een tajine). Wat doe jij, werk je?
  Misschien is er iets om samen te doen. Zelf twijfel ik momenteel of ik nog iets zal doen op autismegebied. Wel ga ik nog mijn laatste boeken erover uitbrengen. Groeten, as,

  • Auteur
   Isidore 3 weken geleden

   Hallo Andreas,

   Dank voor je reactie en wat leuk dat je mijn video en artikelen hebt bekeken. Ik denk dat veel autisten aangewezen zijn op vormen van zelftherapie omdat de gebruikelijke therapieën voor korte duur zijn terwijl er vaak behoefte is aan levenslange begeleiding. Wat goed dat je er een boekje over wilt schrijven! Ik denk juist dat hierin meerwaarde te vinden is omdat er vooralsnog niet veel boeken zijn voor autisten en hulpverlening. Ik denk dat je als therapeut er juist veel kennis en ervaring in kan verwerken.
   Ikzelf studeer momenteel voor Counseling en wil me specialiseren in Jeugd& Gezin en autisme. De tajin op de achtergrond is goed gezien. Ik ben half Egyptisch en hou van de Arabische keuken.
   Het lijkt me leuk om een keer verder te praten/schrijven met je zodat we kunnen kijken of er iets samen gedaan kan worden. Mocht je je autisme gerelateerde boeken hebben uitgegeven dan zou ik daar in elk geval een review over willen schrijven als dat je leuk lijkt!
   Liefs,
   Isidore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens