Terugblik Op September

Polygon Art by Isidore

De laatste zondag van de maand september heeft zich weer aangediend en dus is het tijd voor een terugblik. Terwijl mijn dochter gezellig bij oma is wezen logeren dit weekend, heb ik een belangrijk onderzoek opgezet, maar er is in de afgelopen weken nog veel meer gebeurt. In deze blog vertel ik je daar natuurlijk alles over.

September begon voor mij natuurlijk met het starten van mijn bachelor opleiding Counseling. Eigenlijk schrijven ze counselling met dubbel ll, maar ik hou liever de Amerikaans Engelse schrijfwijze aan en dus met een enkele l. Ik heb gekozen om te starten met de modules Inleiding in de Counseling, Algemene Psychologie en Gezondheispsychologie. Ik verwacht deze modules in december uiterlijk januari af te ronden. Ik moet 2 digitale examens doen, een praktijkdag en een paper schrijven. Ik vind het wel spannend, want het is best pittige materie en ik ben al een tijd uit de running geweest wat leren betreft. Zowaar voel ik af en toe een angst in me opkomen in de vorm van een vraag: ‘Red ik dit wel? Ga ik wel goede cijfers halen?’ Mijn psycholoog, Roger, die ik van de week sprak zei dat ik minder streng voor mezelf moet zijn en de studie gewoon positief tegemoet moet treden. Hij refereerde ook naar mijn planning. Ik had namelijk de eerste 3 weken nodig om het balans te vinden van genoeg uren studeren en toch ook vooral genoeg tijd hebben om al het andere te kunnen doen.

Balans vinden is echt een dingetje. Het komt in zoveel aspecten van mijn leven terug. Dat komt natuurlijk ook omdat ongebalanceerd leven resulteert in overprikkeling. Door mezelf te overvragen met een overdreven studie schema, overprikkel ik mezelf te veel. Ik merkte dat doordat ik na de eerste week super moe begon te worden en die vermoeidheid hield weken aan. Ik ben nu pas, nu dat ik een rustiger rooster heb opgesteld, weer tot rust gekomen en niet langer moe.

Naast studeren heb ik 24 september een bezoek gebracht aan Mind Young Studio in Amersfoort. Ik deed mee aan hun show en deze zal in oktober online verschijnen. Het was erg leuk om te doen en het heeft me geïnspireerd om zelf ook iets anders met mijn YouTube kanaal te gaan doen. Sinds deze week start ik met een nieuw item #VraagEenAutist  waarin ik vragen beantwoord van kijkers. Alles mag gevraagd worden. Over autisme, counseling, het leven, welke smaak snoep ik het lekkerste vind. Het maakt niet uit en je kunt het zo gek niet bedenken, maar ik ga de vragen beantwoorden. Het lijkt me echt super leuk als dit een succesje wordt. Dus schroom niet en stel je vragen!

Verder ben ik blij dat ik nog niet depressief ben. Ik was wel wat uit het veld geslagen toen ik zo overprikkeld was, maar dat zakte niet verder weg in een depressie. Ik kijk het aan en hou mezelf in de gaten, daarnaast heb ik een goed backup plan voor als ik toch afglijd naar de duisternis. Ik ben eigenlijk best trots op mezelf dat ik met een positieve mindset de herfst tegemoet treed. Dat was in het verleden namelijk wel anders.

Al met al was september een maand van het leren. Leren voor mijn studie en leren om balans daarin te vinden. Gelukkig loopt mijn gezinsleven op rolletjes en kan ik genieten van de leuke contacten die ik online heb met mensen. Deze positiviteit heeft zeker zijn werking in mijn dagelijkse leven, ik voel me over het algemeen dankbaar en blij. Verder hoop ik mijn onderzoek een internationaal publiek bereikt zodat ik over enkele maanden een mooi verslag kan doen over autisme wereldwijd. Wie weet wat voor interessante bevindingen ik misschien doe?!

De best gelezen artikelen in de maand september zijn:

  1. De Cognitieve Theorieën Over Autisme
  2. Camoufleer Ik Eigenlijk?
  3. International Research: Autism Around The World

De best bekeken video’s zijn:

  1. Vraag Een Autist #1 (was Vraag & Antwoord #1)
  2. Hoe Kreeg Ik Mijn Autisme Diagnose?
  3. Interview Met Mijn Dochter

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2020 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?