Terugblik Op Oktober

Polygon Art by Isidore

Ze zeggen dat de tijd vliegt als je plezier hebt, maar oktober ging sneller dan ik realiseerde terwijl ik niet eens plezier heb gehad deze maand. Gezien het de laatste zondag van de maand is schrijf ik weer een terugblik voor je.

Ik zou 5 oktober naar Autmind gaan, maar ik was snotverkouden en dus bleef ik thuis onder de dekens om beter te worden. Ik baal er wel van dat ik dit congres heb gemist, want ik had veel van mijn online connecties kunnen ontmoeten. Helaas moet ik dus wachten tot de volgende Autmind. Op 11 oktober vierde ik mijn eerste half jaar met een autisme diagnose. Onvoorstelbaar dat het pas 6 maanden geleden is dat ik de diagnose heb gekregen. In de afgelopen tijd heb ik veel online vrienden gemaakt met andere autisten en veel kennis opgedaan en met jullie gedeeld. Het is een reis die nog steeds voortduurt.

Nadat ik ziek was geweest werd mijn dochter ziek. Een week aan huis gekluisterd, maar niet in staat zijn om te studeren. Ik raakte er geïrriteerd van en voelde me steeds somberder worden. Toen zij eenmaal beter was lukte het me met moeite om weer terug in het oude patroon van studeren en bloggen te komen. Ik had last van problemen met mijn executieve functies en kreeg het gewoon niet meer voor elkaar om alle ballen in de lucht te houden. Langzaam begon ik steeds minder te doen. Minder te studeren, minder bloggen en minder huishouden. Alles was me gewoon even teveel.

Mondjes maat lukte het me om de dag door te komen, maar alles stond op het laagste pitje. Ik heb wel mijn eerste artikel voor Planet Neurodivergent gepubliceerd zien worden en ben daar best trots op. Gister heb ik mijn tweede artikel ingestuurd en deze zal half november verschijnen. Ook kreeg ik veel deelnemers voor mijn onderzoek Autism Around The World. Ik heb nu vanuit alle continenten van de wereld deelnemers. Eind november zal ik beginnen met het doornemen van de verkregen data en dit tot een paper schrijven.

In oktober leerde ik ook dat ik voor- en tegenstanders heb. Mensen die naar aanleiding van mijn blogs positieve of negatieve comments geven. Ik raak van de negatieve comments altijd een beetje van streek en ik merkte dat het me afgelopen weken zelfs dagen lang somber stemde. Het duurde weken voordat ik me realiseerde dat dit hoort bij het worden van een online bekendheid. Mensen kijken tegen je op en stellen vragen, willen jou mening weten, maar de keerzijde is er ook. Mensen zijn het niet met je eens en eisen dat je je bij de feiten houdt. Ik kon de druk en verantwoordelijkheid niet goed reguleren en het plezier in bloggen nam daardoor af. Ik heb besloten dat ik me minder moet aantrekken van de negatieve comments en de positieve meer moet toe eigenen.

Vanaf volgende week ga ik weer opnieuw naar mijn agenda kijken en een nieuw schema opstellen om een beter balans te vinden tussen bloggen, studeren en huishoudelijke zaken. Het loopt in oktober namelijk niet zo soepel als dat ik zou willen. Natuurlijk komt dat ook door het ziek-zijn en nu de herfstvakantie er ook nog bij, maar iets zegt me dat ik er toch nog even beter naar moet kijken. Als ik zoveel studeer en blog dat mijn executieve functies niet meer instaat zijn om zo iets simpels als de afwas te doen, dan heb ik namelijk een probleem. Ik wil een opgeruimd huis zodat ik zonder stress überhaupt kan studeren en bloggen. De eeuwige zoektocht naar het perfecte balans.

Al met al vond ik oktober een rot maand en was ik serieus bang dat ik weer in een depressie zou belanden. Mijn psycholoog Rogier zegt dat ik niet somber genoeg ben en dat ik met tegenslagen te maken heb gehad waardoor ik uit balans ben geraakt. Er is dus nog geen reden voor paniek. Ik ben echter wel naar de huisarts gegaan voor antidepressiva en moet eerst een hartfilmpje laten maken en een bloedonderzoek voor mijn schildklier. Mijn huisarts vermoed namelijk dat ik sombere gevoelens en andere lichamelijke klachten heb die veel lijken op dat van iemand met een traag werkende schildklier. Ik ben een beetje gestressed want ik hou helemaal niet van bloed prikken, maar aan de andere kant ben ik blij dat mijn huisarts zo waakzaam is. In november weet ik meer.

De best gelezen artikelen in de maand oktober zijn:

  1. Hoe Herken Je Autisme Bij Vrouwen? Een Signaliringsprofiel.
  2. De Positieve Kenmerken Van Autisme
  3. International Research: Autism Around The World

De best bekeken vlogs zijn:

  1. Autisme en Depressie
  2. Blije #Stimtober Allemaal
  3. Vraag Een Autist #2

Het einde van oktober is inzicht en ik kijk uit naar een betere november. Langzaam komt de winter naar ons toe en voor we het weten is het alweer kerst. Mijn doelen zijn in elk geval duidelijk; mijn gezondheid op peil krijgen en nog steeds een balans proberen te vinden tussen alles wat gedaan moet worden en de hoeveelheid energie ik daarvoor heb. Ik hou je op de hoogte!

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens