Terugblik Op Mei

Polygon Art by Isidore

Iets later dan jullie van mij gewend zijn: de terugblik op de maand mei. In de afgelopen dagen heb ik op de valreep een nieuw domeinnaam geregistreerd en ben ik als een gek alles over gaan zetten. Gewoon Autastisch! is vandaag eindelijk bereikbaar en we gaan verder waar ik gebleven was, maar dan onder een nieuwe naam.

De afgelopen maand heb ik veel in mijn hoofd gezeten en gedacht aan alle dingen die ik zou willen doen. Wat sterk naar voren kwam, was dat ik autisme als fiep (speciale interesse) heb en daar echt meer mee wil en kan. Ik zie mezelf in de toekomst dan ook met andere autisten werken aan persoonlijke ontwikkeling in de vorm van counseling. Van het een kwam het ander en zo ben ik opzoek gegaan naar een opleiding die past bij mijn toekomstdroom. Ik kwam uit bij een HBO Counseling opleiding en ben er behoorlijk enthousiast over geraakt. Mijn vriendin Lisette gaf me net even die push om mezelf meer als toekomstige counselor te zien dan als media designer, waar ik het eerder al over had.

Tussen mij en Carlo gaat het niet zo goed. Ik weet het niet eigenlijk. Hij communiceert onduidelijk en ontwijkt mij, maar wanneer hij wel een appje stuurt is het met allerlei verwijten aan mijn adres. Het lijkt wel alsof dat vorige artikel een voorbode was op wat er nu gebeurt. Eerlijk gezegd heb ik geen behoefte aan een relatie die in haar basis al verkeerd wordt opgebouwd. Ik wil een gezonde volwassen relatie die gebaseerd is op wederzijds respect en vertrouwen. Beide lijken nu ver te zoeken.

Ik  heb in mei veel last van overprikkeling en dat uit zich in vermoeidheid. In de meivakantie hebben Merit en ik wat leuke uitstapjes gedaan, maar het lukte me niet elke dag vol energie met haar bezig te zijn. Gelukkig is ze zelf een ontspannen persoonlijkheid en kon ik op een rustig tempo de vakantie door. Het probleem begon eigenlijk toen school weer begon. Ik moest weer helemaal terugschakelen naar het schoolritme. Mijn lijf protesteerde.

Er liggen nog wat boeken op mij te wachten voor een review. Wanneer ik zo moe ben als afgelopen maand, dan lukt het me gewoon niet om me te concentreren op de woorden. De informatie dringt niet tot me door en de boodschap gaat aan mij verloren. Nog even geduld dus. Het zijn wel weer hele interessante boeken (denk ik) en zeker de moeite waard om te lezen.

Mei was voor mij een verplicht-rustig-aan-doen maand. Ik heb belangrijke beslissingen dan ook voor juni weg gelegd, zodat ik niet te veel hooi op mijn vork zou nemen. Nu dat de nieuwe maand vol spannende dingen voor de deur staat ben ik toch blij dat ik het de afgelopen maand gewoon rustig aan heb gedaan.

Benieuwd wat de best gelezen artikelen van mei waren?

  1. Er staat een beer op de weg te zwaaien met rode vlaggen
  2. Boek Review: Maar Je Ziet Er Helemaal Niet Autistisch Uit
  3. Geluk is een Swipe Away

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2020 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?