Terugblik Op Juni

Polygon Art by Isidore

Juni eindigt met een heerlijk rustige zondag en dus het perfecte moment om een terugblik te schrijven. Er is in de afgelopen maand niet veel gebeurt en toch waren er een aantal knoppen die door gehakt werden.

Zoals ik je al eerder liet weten, ben ik bezig met het oriënteren op een opleiding. In juni koos ik definitief voor een HBO Counseling opleiding en heb ik me ingeschreven. Ik heb bij het DUO een LevenLangLerenKrediet aangevraagd en wacht nog op een antwoord. Wordt de lening me toegekend dan start ik in september met de opleiding. Duim je voor me?

Mijn hoofdbehandelaar bij het NPI heeft me doorverwezen naar het Leo Kannerhuis, één van de autisme specialisten in Amsterdam. Er is een wachttijd van 8 maanden! Ik ben dus pas in januari 2020 aan de beurt. Ik vind het wel vervelend dat er zo een lange wachtlijst is, want nu ben ik afhankelijk van boeken en het internet om alles over autisme te weten te komen, terwijl ik bij het Leo Kannerhuis op mijn persoon wordt geïnformeerd en begeleidt. In de tussentijd loop ik bij de basis GGZ voor overbrugging.

Ik heb ontzettend veel last van bijwerkingen door de medicatie. De antidepressiva, Mirtazapine, die ik sinds december 2018 slik, heeft er voor gezorgd dat ik in 6 maanden tijd 20 kg ben aangekomen. Daarnaast heb ik sinds het warme weer last van opgezwollen voeten, kortademigheid en diarree. Al met al genoeg zorgelijke ontwikkelingen om te besluiten te stoppen met Mirtazapine. Ik ben sinds vorige week maandag begonnen aan de afbouw.

Aankomende maandag zou ik naar de huisarts gaan, maar ik had mijn psycholoog afgelopen vrijdag gezien en gesproken. Ik vertelde hem mijn dilemma over de antidepressiva en hij gaat nu een afspraak voor me regelen bij een basis GGZ Psychiater om nieuwe antidepressiva voor te schrijven en mijn gezondheid te monitoren. Ik ben wel blij met deze oplossing, want de huisarts is toch niet zo thuis in de antidepressiva en kan mij dus niet het juiste voorschrijven.

Mijn dating leven staat op standje nul. Ik krijg af en toe nog een appje van Carlo, maar ik heb geen zin meer om met hem verder te gaan. Zijn  berichten zijn vrij beledigend of seksistisch. Ik ben echt op hem afgeknapt. Zo blij als ik eerst was, zo afwijzend sta ik nu tegenover hem. Er zijn gewoon te veel rode vlaggen. Met het oog op de toekomst, heb ik straks niet eens tijd om te daten. Al mijn aandacht gaat naar mijn opleiding en ik zal daarnaast het huishouden moeten doen en mijn dochter opvoeden. Ik denk niet dat ik dan nog energie heb om met iemand te gaan daten. Ik heb dan ook Tinder van mijn telefoon verwijderd. Het enige dat ik nu nog moet doen is de ballen verzamelen om Carlo een duidelijke afwijzing te geven door te vertellen dat ik niet langer met hem in contact wil zijn.

Het goede nieuws: Merit is over naar groep 7! Ik ben echt super blij voor haar. Vanwege haar moeite met rekenen, is school begonnen met aanvullende rekenlessen. Het idee is om  te kijken of dit haar helpt en of er verbetering optreed in haar vaardigheden. Zo niet dan wordt ze aangemeld voor onderzoek op dyscalculie.

Juni was een rustige maand, waarin een aantal stappen zijn gemaakt voor de toekomst. Het wachten is nu op de uitslag van de DUO lening, de voortgang van mijn dochter op rekengebied en een adequate afhandeling van de Carlo kwestie.

Ik kan niet geloven dat de zomervakantie alweer bijna van start gaat. Ik ben echt toe aan even helemaal niks moeten en gewoon genieten van mijn dochter en het (hopelijk) mooie weer. Er staan in juli en augustus in elk geval veel leuke dingen gepland. Heb jij leuke plannen voor de zomervakantie?

Voor ik het vergeet. De meest gelezen artikelen van juni zijn:

  1. Goed Moederschap Is Een Keuze
  2. Gelukkig Ben Ik Een Autist In Nederland
  3. De Voor- en Nadelen Van Een Late Diagnose

De best bekeken vlogs zijn:

  1. Hoe Kreeg Ik Mijn Diagnose?
  2. Interview Met Mijn Dochter

In juli zal er weer een nieuwe vlog verschijnen over autisme en depressie en natuurlijk diverse artikelen. Voor nu een dikke digitale knuffel en tot snel!

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2020 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?