Terugblik op Juli

Polygon Art by Isidore

Iets later dan je van me gewent bent is hier de terugblik voor juli. Normaliter schrijf ik de terugblik altijd op de laatste zondag van de maand, maar door de zomervakantie is dit er helemaal bij ingeschoten!

Allereerst natuurlijk het goede nieuws: het DUO heeft het LevenLangLeren krediet toegekend en dat betekend dat ik vanaf september echt ga starten met mijn Counseling opleiding. Ik ben echt super opgelucht met de toekenning en heb er zoveel zin in!

Dan een wat mindere ontwikkeling in de Carlo kwestie. De man stuurde me begin juli een appje dat hij me niet langer wil zien en dat hij mijn boek zou weggeven aan iemand anders. Ik werd daar boos over en wilde mijn boek terug hebben. Hij weigerde en begon heel verwaand te zeggen dat ik geen recht had op het terug krijgen van mijn boek. Ik heb hem gezegd dat het verduistering was en dat dit een strafbaar feit is. Hij lachte me uit en wilde wel eens zien of ik naar de politie zou gaan voor aangifte. De eikel heeft de verkeerde vrouw uitgekozen om te fucken, want ik ken mijn rechten en de volgende dag stond ik dus op het politiebureau om aangifte te doen. Dankzij zijn belachelijke gedrag over de Whatsapp had ik genoeg bewijs om verduistering aannemelijk te maken waardoor ik dus aangifte kon doen.

Ik hekel mensen die mij respectloos behandelen en niet serieus nemen en ik hoopte van harte dat er een strafblad uit zou voortkomen, maar het lot heeft anders bepaald. Vorige week werd ik gebeld door Edwin van de politie. Hij vertelde me dat Carlo het boek aan hun heeft overhandigd en dat hij zogenaamd niet wist dat hij fout zat. De huichelaar. Het enige nadeel is dat ik nu naar de andere kant van de stad moet fietsen om mijn boek terug te krijgen, maar hey, ik krijg hem terug!

Sinds de zomervakantie is begonnen ben ik mijn gehele structuur kwijt. Ik raak heel snel uit mijn slaappatroon en wordt dan een echte nachtbraker. Vroeger was dat geen probleem, maar met een kind is dat gewoon niet handig. Ik raak dan geïrriteerd van mijn eigen onkunde om op tijd te slapen en de zomerse warmte doet me ook niet echt goed. Het gevolg: ik ben lichtelijk overprikkeld en heb geen idee hoe ik mezelf moet ontprikkelen. Ik heb een boek van Barbara de Leeuw besteld genaamd Overprikkeling Voorkomen. Daar heb ik mijn hoop op gevestigd wat betreft tips en tricks voor ontprikkeling. Zodra ik het heb gelezen volgt er uiteraard een review.

Niet geheel onbelangrijk is dat ik op 13 juli een jaartje ouder ben geworden. 38 alweer! We hebben het gevierd met een etentje in Sumo. Een weekje later zijn we bij mijn moeder wezen logeren en hebben we het Zuiderzee museum bezocht. Ook erg fijn is dat we aan een kade wonen en dat we bij het bloedhete weer een duik kunnen nemen in het IJ. Ik merk wel dat mijn dochter en ik dit jaar minder zin hebben in uitstapjes dan in voorgaande jaren. Ik weet niet of dat aan het weer ligt of aan een verandering in onze gesteldheid, of een combinatie daarvan. Het belangrijkste is dat we genieten van onze vrije tijd.

In de afgelopen weken heb ik ontzettend leuk contact met mede autisten vanuit de Twitter communitie, ik ben daar erg blij mee. Mijn vriendin Lisette zei me eens dat ik mijn “tribe” moest vinden en het begint eindelijk te voelen alsof dat is gelukt. Ik voel me thuis bij de lieve mensen die ik online ken. Vorige week stelde een mede-autist de vraag welke andere autist ik graag in het echt wilde ontmoeten. Ik moest meteen aan David denken en durfde het zowaar als antwoord op te schrijven. Ik heb David leren kennen in een faceboek groep. Hij blogt ook over zijn autisme en op Twitter hebben we leuk contact. Hij gaf dus in een reply aan dat hij er ook zo over dacht. Noem me gek, maar ik heb dus de daad bij het woord gevoegd en David gevraagd of hij mee wil naar het Reggae Lake Festival, waar ik kaartjes voor heb. Super spannend, want ik ben al heel lang niet naar een festival geweest en vooral natuurlijk om David in real life te ontmoeten. Lijkt mij in elk geval heel erg leuk.

Al met al is juli een maand geweest met een kleine hobbel die werd overwonnen en een grote winst voor de toekomst. Ik kijk uit naar augustus.

De best gelezen artikelen in de maand juli zijn:

  1. Tips Voor Het Omgaan Met Je Depressie
  2. Boek Review: Exploring Depression and Beating The Blues
  3. Goed Moederschap Is Een Keuze

De best bekeken vlogs zijn:

  1. Autisme Vlog #2 – Autisme en Depressie
  2. Autisme Vlog #1 – Hoe Kreeg Ik Mijn Autisme Diagnose
  3. Autisme Special – Interview Met Mijn Dochter

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2020 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?