Terugblik Op Februari

Polygon Art by Isidore

Normaal gesproken schrijf ik een terugblik op de laatste zondag van de maand, maar ja, in een schrikkeljaar in februari is dat toch een beetje vreemd. Vandaar dat jullie de terugblik nu krijgen, zondag 1 maart. Februari was een bewogen maand met veel gebeurtenissen. Het begon chaotisch, maar eindigde mooi. Al met al ben ik erg tevreden en dat zal ik je hieronder uitleggen.

Februari begon voor mij met een meltdown, een explosieve storm van gevoelens en gedachten die mij overspoelde, omdat ik me realiseerde dat ik verliefd was op mijn psycholoog Roger. Ik had dagen nodig om te herstellen, maar ontdekte de kracht van stimmen door deze actief in te zetten om te kunnen omgaan met deze heftige gevoelens. Ik schreef een persoonlijke e-mail om mijn hart te luchten en kon daarna beter tot mezelf terugkeren. Typisch autistisch gebruikte ik de periode daarna om in gedachten allerlei scenario’s uit te proberen om me voor te bereiden op het gesprek met Roger dat afgelopen vrijdag, aan het einde van de maand, plaatsvond. Ik ben erg blij dat het gesprek positief verliep en dat het probleem opgehelderd en opgelost is. Ik heb natuurlijk nog steeds wel een beetje het gevoel van verliefdheid en dat moet met de tijd wegtrekken, maar zoals Janneke het mooi verwoorde: “Je bent eigenlijk verliefd op een illusie.” En daarmee maakte ze een sterk punt, want dat is het ook. De verliefdheid op Roger is een illusief verlangen naar hoe ik denk dat hij is, zonder hem daadwerkelijk te kennen buiten de therapeutische relatie om.

Met Janneke had ik gister een tweede ontmoeting, ze is super leuk en creatief. Ze maakt hele mooie sjaals of eigenlijk stola’s waar ik vrolijk van wordt. Ik heb er ook één bij haar besteld en zal deze te zijner tijd laten zien aan jullie. Ik vind het leuk dat ik eindelijk een autistische vrouw ken van mijn leeftijd waar ik mee af kan spreken, dit heb ik heel erg gemist in het afgelopen jaar sinds mijn diagnose.

Ik begon na lang stil zijn in februari dus weer met bloggen en kreeg veel steun van mijn online vrienden en vriendinnen, met lieve en begripvolle reacties. Ik kreeg ook bakkie’s koffie geschonken van trouwe fans en wil in het bijzonder Merlijn bedanken voor zijn trouwe steun en het tonen van waardering voor mijn blogs. Het betekend echt super veel voor mij dat jullie mijn blogs lezen en laten weten dat ik goed bezig ben, zelfs wanneer ik een kritische noot laat horen.

"Na de stilte, komt muziek het dichts bij het zeggen van het onzegbare."

– Aldous Huxley

Voor mij waren de belangrijkste aspecten van februari dat ik een groter zelfinzicht heb verworven en daarmee dichter bij zelfbegrip ben gekomen. Het voelt nu, aan het einde van februari, als een overwinning op mezelf. Ik leer met mijn studie ontzettend veel over gesprekstechnieken en het hulpverleningsproces. Hierdoor kan ik terug reflecteren op mijn eigen behandelproces in een nieuw daglicht. Ik zie ook waar er straks voor mij kansen liggen binnen de hulpverlening. Het mooie cijfer van 7,2 heb ik behaald voor mijn “Vaardigheden in de Counseling” vak. Mijn eerste cijfer voor mijn studie en dus super trots op deze prestatie.

Mijn dochter gaat ook lekker op school, ze heeft haar rapport gehad en binnenkort zal er een oudergesprek plaatsvinden. Ik kan me niet geheel vinden in de feedback van de jufrouw, maar kan dit bespreken. Al met al heeft mijn dochter een erg fijne schoolgang met vriendinnetjes en het blije vooruitzicht van een schoolkamp. Ze is echt een pre-puber aan het worden en verkend haar vrijheden en grenzen. Ik ben super trots op haar en op wat zij aan prestaties levert. Ik heb van mensen de vraag gekregen of zij ook autistisch is. Ik persoonlijk ben van mening dat mijn vermoeden geen toegevoegde waarde heeft op dit moment in haar leven, omdat ze geen last ondervind van eventueel bij de diagnose passende gedragingen. De toekomst zal het leren en dankzij mijn eigen autisme zal ik haar adequaat ondersteunen met of zonder diagnose. Ik ben namelijk in de eerste plaats haar moeder en zij is mijn dochter. Onze positieve relatie en verstandhouding heeft ten alle tijden prioriteit boven vermoedens en aannames. Het gaat om karakters die goed op elkaar zijn ingespeeld en afgestemd, daar moet het belang liggen, niet bij wel of niet autistisch zijn.

Niet echt meer een onderdeel van februari, maar ik heb vandaag gesolliciteerd voor de functie van Tweede Kamer kandidaat voor de BIJ1 partij. In dit filmpje leg ik je uit wie ik ben en waarom ik solliciteer:

Naast deze sollicitatie ben ik online ook actief geweest door een facebook groep voor autisten op te richten waar ze vriendschappen en (liefdes)relaties kunnen opstarten in de veilige omgeving van een besloten groep. Er zijn al veel leuke leden toegetreden uit Nederland en België. Samen met Jeroen beheer ik de groep en zorgen we dat het veilig en gezellig blijft. Ben jij een autist en opzoek naar vriendschap of verkering? Wordt dan lid van AutiDate en ontmoet gezellige mede-autisten!

Al met al was februari een super maand en liggen er voor maart een aantal leuke dingen in het verschiet. Ik kijk uit naar een mogelijke uitnodiging voor het Leo Kannerhuis en kan dan waarschijnlijk in april starten met mijn hulpverleningstraject bij hun. Ik vind het spannend en hoop echt dat dit een toegevoegde waarde zal zijn met adequate, op autisme toegespitste hulpverlening. Er staan weer allerlei interessante artikelen voor maart op het menu en ik zal binnenkort ook weer de geliefde “Vraag Een Autist” gaan doen op YouTube. Hou mijn website en socials dus goed in de gate om op de hoogte te blijven!

2 Reacties
 1. Melissa 3 weken geleden

  Wauwie wat spannend voor je, die sollicitatie!!!!
  Ik ben echt zo benieuwd. Fijn dat het weer beter met je gaat.

  • Auteur
   J.Q. Isidore 3 weken geleden

   Ik ben ook erg benieuwd naar het resultaat. Wie weet ben ik straks gewoon verkiesbaar voor de Tweede Kamer!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2020 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?