Terugblik Op Augustus

Polgon Art by Isidore

De vakantie gooide mijn hele schema om en dus is de terugblik voor de maand augustus niet op de laatste zondag van de maand, maar op de laatste dag. Ik denk dat dit een korte terugblik wordt, want in augustus heb ik eigenlijk niet zoveel gedaan.

Het merendeel van augustus hebben mijn dochter en ik binnen gezetten en gewoon gechilled. Af en toe een uitstapje met oma, maar verders niks bijzonders. Eigenlijk werd het pas eind augustus weer wat actiever. Zo ben ik met David naar het Reaggae Lake Festival geweest. Erg leuk om met een mede-autist te kunnen praten over autisme. Ik had echter al vrij snel last van overprikkeling, maar kon gelukkig op een rustiger grasveldje zitten en genieten. Het publiek was erg divers en dat vond ik fijn.

Verder heb ik mijn twitter volgers een aantal vragen gesteld middels een pol en kreeg ik de volgende antwoorden:

Na een beetje onderzoek samen met Merlijn blijkt er dus een internationale organisatie te zijn, Autistic Minority International die zich op het niveau van de VN bezighoudt met autisten als minderheid erkend te krijgen. Ik heb daar over ge-emailed met de organisatie, maar kreeg een beetje een ontoereikend en vreemde reactie terug. Goed om te weten:

In 2012 zijn autisten als minderheid erkend door de VN. Er is een resolutie aangenomen welke je hier kunt lezen. Dit is vrij onbekend binnen de autistische gemeenschap, maar betekend in mijn ogen dat we ons gesteund door de VN kunnen inzetten voor betere voorzieningen vanuit de overheid. We zijn per slot van rekening een minderheid en daar moet rekening mee gehouden worden. Het opzetten van een internationale organisatie vergt echter veel werk en tijd, dus heb ik besloten eerst mijn diploma te gaan behalen en dan dit idee verder uit te werken met een bestaand, hopelijk groter en internationaler aantal autisten. Vanwege dat internationalere karakter vroeg ik mijn volgers het volgende:


Voorlopig zal ik dus in het Nederlands blijven bloggen. Ik droom er echter wel van om een wereldwijd netwerk van autisten op te bouwen om mooie, grootse dingen mee te doen. Wie weet verander ik als nog van koers in de toekomst.

Verder leerde ik over het Autistic Dark Web en zag ik een artikel over hoe autisme wordt misbruikt door voornamelijk blanke mannen om een negatief beeld neer te zetten danwel het als excuus te gebruiken voor kwalijk gedrag dat niks met autisme te maken heeft. Wat erg opvalt in dit hele verhaal is dat vooral Amerika en Engeland op de voorgrond staan in de online wereld en dat er veel negativisme is omtrent autisme.

Afgelopen week was het weer de eerste schoolweek van mijn dochter. Deze is soepel verlopen en het schooljaar is dus weer van start. Ikzelf moest tot vrijdag wachten op een mailtje van mijn eigen opleiding, maar ik ben dus inmiddels ook begonnen met de Counseling opleiding. Ik ben echt super enthousiast en heb me al meteen voor een aantal vakken ingeschreven. Volgende week krijg ik daar de boeken van. Ik kan me in het 3e jaar gaan specialiseren in Jeugd & Gezin of Bedrijfscounseling en vond het wel leuk om te zien wat mijn volgers dachten dat ik zou gaan kiezen:

92% van de stemmers had het goed! Ik ga inderdaad kiezen voor Jeugd & Gezin. Ik denk dat ik daarmee veel meer mensen, jong en oud, kan helpen. Ook denk ik dat mijn ervaringsdeskundigheid met autisme, depressie en ptss goed van pas zullen komen.

Augustus was dus vooral een hele leerzame maand met veel informatie en kennis verbreding. Ben wel blij dat het schooljaar nu echt van start is gegaan. Het gevoel dat er een mooie toekomst voor me ligt om te scheppen en dat ik nog veel bijzondere mensen tegen ga komen op weg daar naar toe. In september ga ik naar het International Mental Health Festival in Amsterdam om foto’s te maken en in oktober ga ik naar Autmind. Allemaal leuke dingen die op mijn pad liggen.

De best gelezen artikelen in de maand augustus zijn:

  1. Waarom Niemand Op Het Schoolplein Weet Dat Ik Autisme Heb
  2. Korte Zomer Update
  3. Boek Review: Maar Je Ziet Er Helemaal Niet Autistisch Uit

De best bekeken video’s waren:

  1. Autisme Vlog #2: Autisme en Depressie
  2. Autisme Vlog #1: Hoe Kreeg Ik Mijn Autisme Diagnose
  3. Interview Met Mijn Dochter

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?