Terugblik op April

Polygon art by Isidore

Het is alweer de laatste zondag van de maand april en ik realiseer me dat deze maand best wel snel voorbij is gevlogen. Een perfect moment om eens stil te staan bij alles dat er de afgelopen maand is gebeurd en een blik te werpen op de toekomst.

Wat voor mij natuurlijk het allerbelangrijkste is geweest in april 2019, was de diagnose voor autisme. Eindelijk na 4 jaar in de psychologische hulpverleningsmolen te hebben gezeten, waarover ik hier meer vertel, kwam het verlossende nieuws dat ik autistisch blijk te zijn. Er zijn al enkele kwartjes gevallen, maar mijn ontdekkingsreis begint nu pas echt. Ik lees veel boeken over autisme (zoals deze, deze en deze) om mezelf te informeren over wat deze informatieverwerkingsstoornis nou precies inhoudt en wat het voor mij concreet betekend. In eens kijk ik ook met een hele andere blik naar mijn depressie en is het verband met autisme ook verhelderend. Daarover ga ik uiteraard in een ander artikel nog meer over vertellen.

Tussen C. en mij gaat het echt super goed! Hij vertelde me vorige week dat hij Tinder had verwijdert. Dit was voor mij natuurlijk een super grote hint dat hij echt iets serieus met mij aan het opbouwen is. Ook heeft hij mijn dochter ontmoet. Het was echt een hele gezellige laagdrempelige ontmoeting en er is een leuke klik tussen die 2. Uiteraard iets waar ik op hoopte en gelukkig ook in de praktijk zo bleek te zijn. C. heeft ook een nieuwe baan als Job Coach en ik ben echt super blij voor hem dat hij deze nieuwe uitdaging aangaat.

Ik ben verder een bezig bijtje geweest met het denken aan de toekomst. Wat wil ik nu eigenlijk? Ik merk dat ik erg veel behoefte heb aan het behalen van een HBO diploma. Iets dat ik in het verleden heb geprobeerd maar wegens de omstandigheden destijds niet heb kunnen afmaken. Ik heb uitgezocht wat mijn mogelijkheden zijn en ik kom uit op een thuisonderwijs studie HBO Communicatie – Multimedia Design. Het geld moet echter ergens vandaan komen dus ik ga proberen een Leven Lang Leren Krediet aan te vragen bij het DUO. Tijdens de studie zal ik ook een stage moeten lopen of binnen de branch werkzaam moeten zijn. Ik heb echter al meer dan 11 jaar niet gewerkt! Om mezelf niet meteen te overbelasten, maar wel voor te bereiden heb ik gesolliciteerd op 2 vrijwilligersbaantjes bij de Nederlandse Vereniging Autisme en het Autisme Informatie Centrum. Daar kan ik als ervaringsdeskundige aan de slag (als ze me aannemen).

In de afgelopen weken is er ook het vermoeden ontstaan dat mijn dochter weleens last zou kunnen hebben van dyscalculie. Ze verteld me over haar problematiek met rekenen en vanuit school weet ik dat dit probleem al jaren speelt. Ik heb er nu op aangedrongen dat er voor haar hulp wordt ingezet dat zal gaan leiden naar een onderzoek. Het zal nog wel even een tijd duren voordat hier meer duidelijkheid in komt, maar door mijn aandringen wordt er nu eindelijk serieus naar gekeken.

Al met al was april een maand vol positieve ontwikkelingen op persoonlijk vlak. Ik heb dankzij de diagnose weer een beetje toekomst perspectief gekregen en C. steunt mij daar in. Ik durf met enig optimisme een blik vooruit te werpen en denk weer in mogelijkheden. Het is alsof alles weer begint te kloppen in mijn leven en dat voelt echt super fijn.

De best gelezen artikelen in de maand april zijn:

 1. Opeens Heb Je Het: Autisme!
 2. Boek Review: Maar Je Ziet Er Helemaal Niet Autistisch Uit
 3. Geluk is een Swipe Away

2 Reacties
 1. Helena 10 maanden geleden

  Fijn om te lezen dat het nu goed met je gaat! Communicatie dat is toch lastig voor mensen met autisme?

  • Mama Isidore 10 maanden geleden

   Dankjewel Helena.
   Autisme is een informatieverwerkingsstoornis. Dat houdt in dat informatie anders (en soms, maar niet altijd, verstoord) wordt verwerkt. Dit kan problemen geven in de communicatie zoals bijvoorbeeld het letterlijk opvatten van de taal, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Communicatie kun je leren en tijdens de opleiding leer ik er natuurlijk nog meer over dan ik al weet 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2020 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens