Terug Van Weg Geweest

Polygon art by Isidore

Ik heb al een tijd niet meer geschreven. Ik had er de puf niet voor en kon me er niet toe zetten om een prachtig verhaal op te hangen. Ik wilde het er eigenlijk niet over hebben, maar het voordeel van depressie is dat elk greintje schone schijn verdwijnt. Er is simpelweg geen energie voor het hoog houden van de illusie dat alles goed gaat.

Op een gegeven moment werd mijn depressie zo erg dat ik naar de huisarts ben gegaan voor anti-depressiva. Ik slik nu zo een kleine 6 weken Mirtazapine en ik voel me een stukje beter. Mijn stemming is niet meer zo ellelamlendig en zo waar begint het thuis zitten te vervelen.

Er is veel gebeurt in de afgelopen maanden. De hond is alweer de deur uit. Bleek dat ik zwaar allergisch ben voor honden. Ik ben gewoon keihard aan het roken, dus niks stoptober voor mij. Het lukte me gewoon niet. Roken is voor mij een manier om de dag door te komen en dat stoppen maakte van mij een getergd schepsel dat rusteloos de minuten zat af te tellen. Samen met een depressie is dat niet vol te houden.

Op aandringen van mijn huis-aan-huis psychologe ben ik bij het SCIP geweest voor vrijwilligers werk. Iets om me afleiding te geven gedurende de dag. Ik heb bij een uitgeverij gekeken en bij een webbureau. In beide gevallen zou ik vormgeving gaan doen. Ik heb uiteindelijk voor het webbureau gekozen, omdat de sfeer daar beter paste bij mijn persoonlijkheid. Nu stress ik me het appezuur omdat ik dus volgende week begin en eigenlijk gewoon alles hetzelfde wil houden. Lekker thuis blijven, weg van de buitenwereld. Ik zit al ruim 7 jaar thuis als arbeidsongeschikte, dus waarom zou ik dan toch proberen actief in de maatschappij te staan? Het is de negatieve innerlijke criticus die het hoge woord voert en me met angstige twijfels doet vollopen. Het is de depressie die inactiviteit verkiest boven activiteit. Het is de gewenning die alles bij het oude wilt laten.

Ik weet niet wanneer ik weer een volgende post zal schrijven. Ik wil geen beloftes maken die ik niet na zal komen, maar het is goed om regelmaat te hebben in iets, het schrijven op een blog hoort daar ook bij. Dus ik probeer weer terug te zijn van weggeweest.

2 Reacties
  1. Selma 10 maanden geleden

    Vooral doen waar jij je goed bij voelt. Schrijven kun je niet forceren, de ene keer gaat dat makkelijk de andere keer zijn er geen woorden of voel je de behoefte niet om ze op te schrijven. Allemaal goed denk ik. ❤

    • Mama Isidore 10 maanden geleden

      Het is ook allemaal goed, zolang je inderdaad doet waar je je goed bij voelt. ❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?