Quote Ter Inspiratie #9

Onverschrokken de waarheid vertellen. Durf jij dat? Ikzelf ben een groot voorstander van iemand iets in alle eerlijkheid vertellen, niet vanwege mijn autisme, maar mijn moraliteit. Ik vind dat het leven makkelijker is wanneer we elkaar eerlijk vertellen wat we voelen, wat we denken. Het verschil tussen waarheid en eerlijkheid is dat de waarheid nog subjectiever is dan eerlijkheid. Je kunt eerlijk zijn over je gevoelens en gedachten, maar het hoeft niet perse een waarheid te zijn. Je eerlijkheid kan ook gebaseerd zijn op een misinterpretatie van een gedachten, gevoel of situatie.

Oprechte eerlijkheid is echter zacht in haar overdracht, althans dat probeer ik. Ik probeer trouw te zijn aan mijn eigen waarheid zonder daarmee de ander onnodig te kwetsen. Hoe ik dat doe? Door goed na te denken over wat ik voel en denk. Ik gebruik zelfreflectie om mijn eigen gedachten en gevoelens te onderzoeken alvorens ze met de wereld te delen. Daardoor duurt het soms ontzettend lang voordat ik iets kenbaar maak aan een ander, maar het neemt niets weg van de eerlijkheid die de drijfveer er achter is.

Roger vond mijn e-mail aan hem moedig. Ik weet dat mijn eerlijkheid daar aan ten grondslag ligt. Wat hij met mijn eerlijkheid doet weet ik nog niet, want we moeten eind deze maand nog in gesprek gaan met elkaar over de inhoud van mijn mail. Ik hoop dat hij net zo eerlijk met mij zal durven zijn als ik met hem ben geweest en wie weet ontstaat er zo een gedeelde waarheid. In elk geval zal dit een belangrijke les zijn die in mijn eigen boek der wijsheid zal komen te staan.

P.s.: klik met je rechter muisknop op de quote om hem op te slaan.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2020 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?