Quote Ter Inspiratie #8

Het leven is oneerlijk. Met systemen die gemaakt zijn door mensen om andere mensen in te perken zo lijkt het. We leven langs elkaar heen, gaan niet langer bij de buren op de koffie en beklagen ons er over op het internet. Af en toe kom je een hyper positief mens tegen en vraag je jezelf af of deze ultra blijdschap wel realistisch is. Het moet anders. Iedereen zegt het en iedereen weet het. Een enkeling gaat de straat op om die verandering af te dwingen. Met en zonder succes.

De massa wordt omringd met dagelijkse zorgen en bezigheden en vraagt zich af hoe het leven zo heeft kunnen worden. Sommige voelen de wanhoop er van en raken depressief. Zelfhulp boeken zijn een miljoenen industrie en vinden gretige afnamen onder hen die zoeken naar verandering. Maar wat brengt nou werkelijk die verandering? Is het de massa die van koers veranderd of is het de enkeling die dwars tegen de norm in gaat? Ik denk dat het een beetje van beide is, maar dat het iets heel geleidelijks heeft en inspanning vergt.

Veranderen doe je stap voor stap en het begint bij de realisatie dat je iets anders wilt dan wat je in dit moment hebt. Bewustwording van dat wat je niet wilt is er vaak al, maar ben je jezelf ook al bewust van hetgeen je wel wilt? Kun je in mogelijkheden denken en een plan van aanpak maken voor die verandering? Wat ben jij bereid zelf te doen om het anders te maken? Ben je een positieve bron van inspiratie voor anderen om je te volgen of probeer je onder dwang iets voor elkaar te krijgen?

We kunnen de wereld veranderen en al lijkt het nog zo onmogelijk en ver in de toekomst liggend, elke verandering leek eens onmogelijk. Elke verandering begon met een individu die het anders wilde hebben in de wereld en daarvoor zelf veranderde. Geloof niet wat de politici zeggen en wat de media je aan praatjes voorschoteld. Jij hebt de kracht om jezelf te veranderen in iemand die je wilt zijn dus wordt die verandering die jij wilt zien in de wereld.

P.s.: klik met je rechter muisknop op de quote om hem op te slaan.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?