Ik heb het een aantal keren geprobeerd, mijn HBO opleiding te doen. Ik probeerde Informatiemanagement, Cultureel Maatschappelijke Vormgeving en Communicatie. Stuk voor stuk lukte het me niet om mijn opleidingen voorbij het tweede jaar te komen. Allemaal om diverse redenen buiten mijn macht om. Ik heb gewoon veel pech gehad qua studie.

Nu, sta ik aan de vooravond van een nieuwe studie; Counseling. Ik heb er zin in en tegelijkertijd ben ik een beetje bang. Bang dat ik weer zal falen. Bang dat er iets gebeurt waardoor ik op moet geven. Bang dat ik niet zal doorzetten. Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Niets staat vast, behalve dan dat ik de opleiding ga doen. Ik ben wijzer, slimmer en volhardender geworden met de jaren en dus is er geen feitelijke reden om bang te zijn.

Daarom deze quote van Thomas Edison om mezelf er aan te herinneren dat ik niet heb gefaald. Ook ik heb 10.000 manieren gevonden die niet werkte. Het grote verschil tussen een verliezer en een winnaar is dat de winnaar doorzet en blijft vechten voor die droom. Blijft volhouden bij ogenschijnlijke tegenslag. En zo ga ik mijn studie Counseling tegemoet. Met vertrouwen in mijn kunnen en geloven in een verbetering van mijn toekomst wanneer ik het haal. Mijn positieve mantra: Ik kan dit. Ik wil dit. Ik doe dit.

P.s.: klik met je rechter muisknop op de quote om hem op te slaan.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?