Timothy Brown onderzocht en ontdekte dat we per dag gemiddeld 40.000 gedachten hebben en dat 70% daarvan negatief is (gelezen in dit boek). Wanneer je depressief bent, dan staan deze negatieve gedachten op de voorgrond. Je denken wordt overspoeld met negatieve gedachten die jezelf neerhalen en kleineren. Het is moeilijk om je te realiseren dat gedachten voor het grotendeel fictieve ideeën zijn, gebaseerd op een realiteit die helemaal niet bestaat.

Toen ik het boek van Gijs Jansen las, realiseerde ik mij hoe vaak mijn gedachten met mij op de loop gaan. De gedachten dat het eigenlijk om elektrische impulsen in mijn hersenen gaat, geeft mij een houvast om die negatieve criticus tegen gas te geven. Niet langer ben ik overgeleverd aan de constante stroom van valse gedachten en ideeën. Niet langer hoef ik die negatieve gedachten serieus te nemen. Het werkt bevrijdend.

Wat mij ook enorm heeft geholpen was de simpele vraag: ‘Is dit een liefdevolle handeling?’ Of het nu gaat om mijn innerlijke gedachten, een opmerking naar mijn kind of iemand voorrang geven op straat. Het gaat erom dat ik me bewust ben van mijn positieve bijdrage aan de wereld. Door deze vraag regelmatig aan jezelf te stellen ontdek je dat je positiever gedrag gaat vertonen. Ik weet niet of het mogelijk is om die 70% te verminderen, maar met deze vraag zal ik in elk geval de resterende 30% meer betekenis gaan geven.

P.s.: klik met je rechter muisknop op de quote om hem op te slaan.

2 Reacties
  1. Roos 7 maanden geleden

    Mooi geschreven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2020 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?