De meeste mensen hebben een stereotype beeld van Autisme, naar het voorbeeld van het personage zoals Dustin Hoffman speelt in Rain Man. Het gaat hier over het zogenaamde savant syndroom waarin een autist zeer beperkt functioneert, maar een extreem grote gave heeft voor een specifiek onderwerp. Dit beeld heeft er voor gezorgd dat mensen een zeer beperkt beeld hebben van wat autisme is en hoe zich dit uit. Het wordt steeds duidelijker dat autisme een spectrum is die heel veel variaties kent en dat vrouwen ook autisme kunnen hebben.

Dankzij mijn vriendin Lisette, kwam ik er vorige week achter dat ik weliswaar geen savant ben, maar zeer zeker over belangrijke kwaliteiten en talenten beschik die van waarde kunnen zijn in de maatschappij. Het was echt super fijn hoe zij een aantal aspecten van mijn persoon omschreef die ik kan gebruiken om anderen mee te helpen. Autisme wordt als een aandoening gezien, een beperking. Ikzelf geloof dat autisme een andere manier is van zijn en dat als je dat begrijpt, dat je er dan hele mooie dingen mee kan bereiken.

Gevoelsmatig heb ik nog niet veel bereikt in mijn leven, maar dat is eigenlijk niet waar. Ik doe mezelf tekort. Ik moet leren zien wat mijn overwinningen zijn geweest en deze vieren als wezenlijk aspect van mijn bestaan. Ik heb sinds de diagnose een heel sterk gevoel dat ik met mijn autisme iets van betekenis wil zijn voor anderen en beetje bij beetje ontwikkelen mijn gedachten een plan, een doel om naar toe te werken. Ik ben dan wel geen savant, maar ik bezit zeer zeker waardevolle talenten en het word tijd dat ik die ga inzetten voor een nieuwe richting in mijn leven.

P.s.: klik met je rechter muisknop op de quote om hem op te slaan.

1 Reactie
  1. Samira 10 maanden geleden

    Wat een prachtige quote alweer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2020 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?