Alhoewel mijn moeder erg haar best heeft gedaan, heb ik me nooit vrij gevoeld. Niet binnen mijn gezin, mijn familie noch de maatschappij als geheel. Ik was altijd “anders”, een vreemde eend in de bijt. Het was in mijn puberteit dat ik me begon te verzetten tegen al deze vormen van onderdrukking door me los te proberen te breken met rebels gedrag. Ondanks dit verzet was ik diep van binnen opzoek naar een plek waar ik bij hoorde, naar mensen die mij wel accepteerde voor wie ik was en wilde zijn.

Ik heb veel gezien en meegemaakt in mijn leven. Het heeft me een brede visie gegeven op mensen, op situaties en de mogelijkheden die er voor mij en andere liggen. Kansen moet jezelf creëren, want alleen zo schep je de mogelijkheden voor je eigen potentie om tot uiting te komen. Op mijn weg naar zelfrealisatie ben ik veel tegenwerkende krachten tegen gekomen, sommige terecht, maar de meerderheid niet. Ik heb woede en verdriet gekend hierdoor en kies er elke dag voor om zelf niet zo te zijn, probeer het in elk geval niet te zijn.

Sinds mijn diagnose in april 2019, heb ik voor het eerst het gevoel dat ik vrij ben. Vrij van de valse kettingen van socionormatieve labeltjes. Ik heb nu een heel duidelijk labeltje, autisme, dus het klinkt tegenstrijdig wat ik schrijf. Wat ik bedoel te zeggen is dat ik sinds de diagnose eindelijk mezelf de vrijheid geef om te zijn wie ik werkelijk ben. Niet langer hoef ik de perfecte dochter te zijn of de ideale buurvrouw. Nee, ik ben wie ik ben in het moment. Het label autisme doet niet af aan mijn persoon en nu kan ik mezelf steeds beter omarmen in zelfacceptatie. Ik ben oude gedragingen en copingmechanismen, die me niet langer dienen, aan het afleren en ik maak elke dag stappen om dichterbij mezelf te komen. Ik geef mezelf de vrijheid om te mogen doen wat mijn hartje begeert en op weg naar het einde zal ik stralen zo helder als de sterren ’s nachts.

P.s.: klik met je rechter muisknop op de quote om hem op te slaan.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2020 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?