Op Avontuur met Tinder

Polygon art by Isidore

Ik lieg niet als ik zeg; ‘Mijn leven is saai‘. De grootste afwisseling die ik op een dag meemaak is wakker worden, mijn dochter naar school brengen, weer naar huis om te wachten tot ik haar weer kan ophalen, avondeten koken en dan naar bed. Ik sla weliswaar wat basale zaken over, maar geloof me het zijn geen zaken met een toegevoegde waarde. Eigenlijk kan ik best wel wat vriendschap gebruiken. Iemand om mee te chillen, gedachten mee uit te wisselen.

Vorige week zei mijn huis-aan-huis psychologe iets wat me er toebracht om dating te overwegen. In eerste instantie was ik sceptisch en wees datingapps aan als een bron van easy hookups. Een paar jaar geleden had ik Hppn geïnstalleerd en kwam ik nooit verder dan een eerste date met welgeteld 3 mannen. Misschien omdat ik ook niet erg mijn best deed om een top date te zijn dat ze na een eerste date vonden dat het gras elders groener was. Nog steeds gemotiveerd om mijn leven wat meer kleur te geven, dacht ik ‘waarom ook niet‘. Dus installeerde ik toch Tinder.

Zelf heb ik een hekel aan “lege” profielen, dus vulde ik braaf een korte bio in. Een paar foto’s erbij en we zijn ready to go! Het eerste wat me opviel was dat ik de meeste mannen eigenlijk helemaal niet aantrekkelijk vind. In mijn bio staat weliswaar dat ik meer opzoek ben naar een vriendschap dan een kortstondige affaire, maar laat ik eerlijk zijn; het oog wil ook wat.

Ik weet niet hoe het bij andere is, maar ik was dus binnen 2 dagen uitgeswipped! Er waren blijkbaar geen mannen meer om voor te stellen. Een beetje vreemd, maar okay. Gelukkig is het niet zo bar met me gesteld dat ik helemaal geen leukerds had. Een paar interessante profielen werden weldegelijk naar rechts geswipped.

De eerste die reageerde vroeg al vrij snel om mijn snapchat. Ik met mijn domme kop mijn snap geven en ja hoor. De eerste dickpic is binnen. Dat werd dus een enkeltje naar blokkeer-account-land voor de eikel. Eigenlijk een beetje teleurgesteld ging ik weer kijken of er al wat nieuws te swippen was. Alsof het mijn geluksdag was. Niet alleen kon ik swippen, maar ik stuitte ook nog eens op het profiel van een oude schoolvriend. Swip right. Hey een leuke man. Swip right. En toen kwamen we weer aan het einde van de swip-regenboog.

Die leuke man, gaf me al vrij snel ook een swip right en dus werden we een match. Hij opende het gesprek en zo hebben we een uur gechat. Hij is heel grappig en weet het gesprek gaande te houden. Uiteindelijk vroeg hij mijn nummer omdat hij wilde weten hoe ik klonk. Twijfel momentje. Zal ik het doen? Ik deed het en iets later werd ik door hem gebeld. We hebben uiteindelijk 2,5 uur aan de telefoon gekletst over van alles en nog wat. Ik zou haast zeggen er was echt een wederzijdse klik. De volgende dag vroeg hij me of ik zin had om wat te gaan drinken. Ja, dat lijkt me erg leuk. Oppas geregeld en vrijdag is de dag.

Ondertussen had mijn oude school vriend ook geswipped en konden we met elkaar chatten. R. en ik kennen elkaar sinds de middelbare school en komen elkaar eens in de zoveel jaar weer tegen op de meest onconventionele manieren. Guess it was one of those times again. Ik heb R. uitgenodigd om te komen eten. Kijk er naar uit om weer gezellig met hem te kletsen.

Ik moet echter bekennen dat ik alweer een beetje uitgekeken ben op Tinder. Dat hele swip-gedoe is niets voor mij. Daarnaast is het filteren van “goede versus slechte” mannen een vermoeiende dag taak waar ik niet echt op zit te wachten. Ik heb de app nog niet verwijderd, maar denk niet dat het de manier is om mijn sociale netwerk uit te bereiden.

Hoe is jouw Tinder ervaring?

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?