36 serieuze vragen om jezelf te leren kennen

Polygon Art by Isidore

Ik ben best wel een grote fan van persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing. Heerlijk vind ik het om na te denken over mijn potentie in de wereld en het nastreven van een gebalanceerd leven. Niet verwonderlijk dat ik mezelf vragen stel om tot beter zelfinzicht te komen en het rode draad van mijn leven te ontdekken.

Ik ben gefascineerd met psychologie en de ontwikkeling van persoonlijkheid. Ik denk ook dat de wereld er een stukje beter uit zou zien als mensen op jonge leeftijd al leren op positieve wijze te reflecteren op hun eigen gedrag en gedachtegang. Het is namelijk voorwaarden voor een gezond inzicht in de zelf en dat leidt weer tot betere behandeling van jezelf en anderen.

Los van de vele zelfhulp boeken die ik in mijn boekenkast heb staan, staat het internet bol van de advies websites en diy hulpverlening. Zo kwam ik op Pinterest een aantal vragenlijsten tegen die je helpen met meer zelfinzicht te krijgen. Ik heb een samenstelling gemaakt van 36 vragen en deze hieronder neergezet. Het leek mij ook een goed idee om deze vragen te beantwoorden en met jou te delen zodat je me een beetje leert kennen. Daarnaast kun je de vragen ook voor jezelf gebruiken en bijvoorbeeld in je dagboek of op je eigen blog beantwoorden. Mocht je een partner hebben, dan is dit ook een manier om elkaar nog beter te leren kennen.

 

1. Wat zou je wel eens uit willen proberen?

Ik zou weleens een ballonvaart willen maken of een parachutesprong willen wagen.

2. Waar ben je het meest dankbaar voor in je leven?

Voor mijn dochter!

3. Je wordt wakker en hebt een nieuwe gave/kwaliteit, welke zou dat zijn?

De gave van teleportatie, heerlijk niet meer fietsen of lopen, maar gewoon met de gedachten aan een locatie daar naar toe porteren.

4. Wat is het grootste succes in je leven?

Dat ik altijd mijn doelen heb bereikt, ongeacht hoe groot of klein ze ook waren.

5. Wat waardeer je het meeste aan vriendschap?

In vriendschap waardeer ik het meeste dat er oprechte belangstelling voor elkaar is.

6. Wat is je meest waardevolle herinnering?

De zwangerschap en geboorte van mijn dochter.

7. Stel, je hebt nog maar een jaar te leven, wat zou je doen?

Hier moest ik even over nadenken, maar ik zou net als in de film P.s.: I Love You een plan maken om, in mijn geval, mijn dochter een zoektocht na te laten. Iets waardoor ze zich niet verlaten zal voelen, maar gesterkt en gemotiveerd voor haar eigen toekomst. Kijk de film als je niet begrijpt waar ik het over heb!

8. Waar zou je nooit grappen over maken?

Seksueel geweld van kinderen en vrouwen. Het is ongelofelijk dat er mensen zijn die uit zulk ernstig leed een grap kunnen halen.

9. Wat wilde je als kind worden?

Zangeres, visueel kunstenares en schrijfster.

10. Waar ben je nu geld voor aan het sparen?

Een droomvakantie naar Egypte voor 2.

11. Ben je een introvert of een extrovert?

Raar maar waar, ik ben een introvert.

12. Hoe zou je jouw leefstijl omschrijven?

Ontspannen en voorzien van alle moderne gemaken die ik wil.

13. Wat is jou droombaan?

Mijn droombaan was zangeres zijn en dat heb ik bereikt. Toen ik moeder werd veranderde ook mijn wens voor mijn droombaan. Het zijn van een goede moeder is eigenlijk wel mijn droombaan. Daarnaast leek mij het zijn van een blogger wel erg leuk en dus ben ik dat aan het nastreven 😉

14. Wat maakt jou een vreemde vogel?

Ik kan soms midden in een gesprek stil vallen. Mijn gedachtestroom neemt het dan over van mijn spraak en ja, dat zorgt nogal eens voor vreemde situaties waarin mensen verwachten dat ik mijn verhaal nog af ga maken terwijl ik allang elders ben met mijn hoofd.

15. Waar ben je onzeker over?

Ik ben onzeker over de fragiliteit van het geluk.

16. Drie dingen waar je onvoorwaardelijk van houdt?

Mijn dochter, onze huisdieren en de nachtelijke hemel gevuld met sterren.

17. Wat is je favoriete seizoen in het jaar?

Ik hou van de zomer. Het is echt mijn seizoen. Heerlijk buitenleven, zon, water en veel uitstapjes maken.

18. Tattoo’s en piercings, wat vindt je er van?

Tattoo’s vind ik super gaaf, ik heb zelf een kleine collectie op mijn huid en kan niet wachten om de volgende te nemen. Piercingen in mijn oor vind ik oké, maar tepels, navel en gezicht zijn dan weer net niet mijn ding.

19. Hoe ziet je ideale dag eruit?

Mijn ideale dag bestaat uit heerlijk uitslapen, rustig wakker worden met een bakje cafe latte. Een uitgebreide brunch, naar een rustig strand gaan en ontspannen op het geluid van de golven. Tegen de avond een restaurant en dan weer naar huis om met een lekker theetje te kletsen over het leven.

20. Wie inspireert jou het meeste en waarom?

Mijn dochter is mijn inspiratiebron. Haar ongerepte plezier in het leven, haar kwetsbaarheid, haar ontdekkingen en haar groei. Ik vind het prachtig om haar groter te zien worden.

21. Met wie zou jij weleens een date willen hebben?

Twijfelgeval. Ik zal moeten kiezen tussen Elon Musk of Femke Halsema. Beide vind ik interessante mensen, maar om totaal verschillende redenen. Met Elon kan je een jointje roken (mocht je dat willen) en over ruimtereizen praten, maar Femke is gewoon een nuchtere Hollandse politica. Ik denk dat ik dan toch voor Femke zal gaan, de eerste vrouwelijke burgemeester van Amsterdam.

22. Wat geeft jou de ultieme ontspanning?

Ultiem nog wel?! Slapen.

23. Wat is jou grootste angst?

Mijn grootste angst is dat mijn dochter iets ernstigs overkomt. Ik denk dat dit wel de angst van elke moeder is.

24. Welke eigenschappen bewonder je in anderen?

Oprechtheid vind ik een belangrijke eigenschap. Daarnaast vind ik sociale gemanierdheid, ofwel etiquette belangrijk. Bewonderen doe ik niet erg snel, waarderen is een beter woord.

25. Welke praktische vaardigheid zou je willen hebben en waarom?

Ik zou graag kunnen autorijden. Mijn moeder wordt een dagje ouder en woont in een andere stad. Als ik snel bij haar zou moeten zijn, dan is het naar haar toe rijden toch wel erg handig om te kunnen doen.

26. Je meest favoriete lied/boek of film?

The End van The Doors blijf ik mooi vinden. Never Ending Story, het boek en als film The Labyrinth met David Bowie.

27. Stel geld was geen probleem; wat zou je doen?

Dan zou ik de eerste zijn die met SpaceX gaat vliegen naar de ruimte.

28. Hoe zou je herinnerd willen worden?

Als een goed mens.

29. Wat is je allerleukste dagelijkse activiteit?

Het slaapritueel met mijn dochter. Lekker kletsen en lol maken, nog even voor de dag afgelopen is van elkaar genieten.

30. Wat vind je het allerleukste aan jezelf?

Mijn hoge EQ.

31. Wat vindt jij de 5 mooiste dingen in de wereld?

Vertrouwen, Respect, Sociale Betrokkenheid, Geborgenheid en Compassie.

32. Wie vertrouw jij met je leven?

Mezelf.

33. Geloof jij in ware liefde?

Nee, ik geloof niet meer in ware liefde. Als kind was ik wel een gretige sprookjes fan, maar met de jaren heb ik moeten leren dat sprookjes niet bestaan en ware liefde is zo een sprookje.

34. Wat is iets waarvan je zeker weet dat je het nooit zult ervaren?

Mijn huwelijk. Ik zal nooit trouwen.

35. Hoe ga jij om met negatieve mensen?

Mijden als de pest is voorkeursbehandeling nummer 1, maar in uiterste nood zal ik altijd de eer aan mezelf houden en de persoon zo respectvol mogelijk behandelen. Ondanks de sheit die ze met zich meedragen.

36. Wat is de boodschap die je met de wereld wilt delen?

Vroeger zou ik hebben gezegd “Wereldvrede is mogelijk!” en hoewel ik daar nog steeds stilletjes van overtuigd ben zou ik nu zeggen; Het leven is een dualiteit waarbij we geen machteloze toeschouwers zijn van nodeloos geweld en onrechtvaardigheid. Durf samen te staan en te vechten voor een betere wereld.

 

Dit waren de vragen en mijn antwoorden. Je kunt ze met dit voorbeeld waarschijnlijk makkelijker voor jezelf beantwoorden. Wat bij mij regelmatig terugkeert is de liefde en bewondering die ik voor mijn dochter heb. Dit is dan ook een belangrijk thema in mijn leven. Doe jezelf deze oefening dan komen er vast ook zaken naar voren die voor jou belangrijk zijn. Het kunnen kleine maar ook grote dingen zijn. Ik vind het leuk om te horen welke vragen jou het meeste aanspraken of het meeste zelfinzicht gaven. Laat het maar weten met een comment!

10 Reacties
 1. Amy 1 jaar geleden

  Wat een mooie vragen, het viel me al direct op hoe vaak je dochter terugkomt en hoe belangrijk zij voor je is. Erg mooi! De vraag ‘wat maakt jou een vreemde vogel?’ vind ik zelf eigenlijk wel gaaf, want iedereen heeft wel iets geks of grappigs dat haar/hem onderscheidt van anderen.

 2. kiki multem 1 jaar geleden

  Wat super leuk gedaan! Dit ga ik zeker onthouden voor mijn eigen blog. Die luchtballonvaart moet je gewoon doen, ik vond dat zoooo gaaf!

 3. Felice Veenman 1 jaar geleden

  Ik vind dit prachtige vragen. maar als ik eerlijk ben vind ik het zonde om ze zo onder elkaar te “behandelen” Iedere vraag is wat mij betreft een blog waard!

  • Mama Isidore 1 jaar geleden

   Dat is ook een goed idee! Dieper op de vragen in gaan met elk een eigen blog.

 4. Lizzie 1 jaar geleden

  Ohhh teleportatie lijkt mij zoooo fantaaaaastisch! Ik zou er (bijna) alles voor over hebben om zoiets te hebben. Lijkt mij zo ontzettend fijn!

 5. Mirjam Hart 1 jaar geleden

  Wat een leuke en mooie vragen! En wat mooi om te lezen dat je zo’n goede band hebt met je dochter!

 6. Yousra Yasmine 1 jaar geleden

  Wat een goede/mooie vragen! Leuk om degene achter de blog te leren kennen! 🤗

 7. Daphne - verdraaidmooi 1 jaar geleden

  Wat leuk om je op deze manier beter te leren kennen. Ik vind het goede vragen, waarbij je zelf ook na gaat denken.

 8. Jouvence 1 jaar geleden

  Wat een mooie vragen zijn het, ik ga deze een keer voor mijzelf invullen.

 9. karin 1 jaar geleden

  Leuk om te lezen. Eigenlijk zijn het best persoonlijke vragen, knap dat je daar toch eerlijk op antwoord. Het grappige is dat je best wel een sterke indruk van iemand krijgt; dol op je dochter, introvert en een durfal 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Gewoon Autastisch!

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?